English version  


CNCSIS

Prezentarea CONQUERS

Metode si instrumente pentru asigurarea continua a calitatii in sisteme software complexe

Noutati
* Un nou articol a fost acceptat spre publicare la Simpozionul IEEE/ACM Empirical Software Engineering and Measurement, ESEM 2010, Italia.
* Articol acceptat spre publicare la Conrefinta IEEE/ACM Automated Software Engineering, ASE 2010 , Belgia.
* PATROOLS, un modul CoDePro va fi demonstrat in cadrul conferintei ICPC din Braga, Portugalia.
* Am hotarat publicarea infrastructurii CoDePro sub licenta open-source MIT. Cateva module bazate pe CoDePro vor fi in curand disponibile pentru download.
* Cateva lucrari stiintifice noi sunt disponibile pe site.
Impactul din ce in ce mai mare al sistemelor software si gradul ridicat de dependenta al societatii de acestea, indeosebi prin infrastructura fac imperativa capacitatea software-ului de a evolua, pentru a se adapta noilor cerinte economico sociale. pentru a face posibila evolutia software-ului, trebuie asigurata o calitate superioara a proiectarii si implementarii acestuia.

Din acest motiv software-ul existent trebuie sustinut prin sisteme automate de analiza, diagnostic si ameliorare la nivel de cod si de proiectare. proiectul propune o abordare agila (continua) a asigurarii calitatii for sisteme software complexe, la nivelul codului (prin intermediul analizei statice si a testarii) si a proiectarii (prin detectia si corectia erorilor de proiectare). proiectul isi propune sa:
  1. dezvolte analize locale rapide s orientate pe cerere, si sa creasca precizia analizelor exploatand progresul legat de procedurile de decizie si detectia invariantilor;
  2. integreze intr-un proces iterativ tehnici de generare automata de teste cu generarea dinamica de invarianti si verificarea statica,proces care sa genereze suite de teste impreuna cu rezultatele corecte,minimizand efortul manual;
  3. transforme evaluarea calitatii proiectarii dintr-o activitate izolata intr-un proces agil (continuu),perfect integrat in procesu de dezvoltare;
  4. conecteze detectia si corectia carentelor de proiectare prin planuri de restructurare;
  5. integreze tehnici legate de detectia carentelor de codare si a celor de proiectare;
  6. asigure suport pentru analiza sistemelor software industriale implementate in principalele limbaje de programare curente (C++, Java, C#).


Realizarea unui astfel de mediu va permite automatizarea analizelor pentru sisteme software de dimensiuni mari, identificarea precisa a carentelor de proiectare si functionale prin posibilitatea de a aplica unitar si uniform analize multiple, si obtinerea de rezultate superioare prin corelarea diverselor tipuri de analiza.

Ultima actualizare: 11 Mai, 2010